Održavanje

Nakon svake upotrebe operite vaš drveni proizvod blagim sapunom za posuđe i toplom vodom te odmah osušite. Nikad ne ostavljajte posudu da se namače ili da se prirodno osuši jer može puknuti i iskriviti se, preporučujemo nakon pranja odmah temeljito prebrisati vaš proizvod te ga onda ostaviti na suhom dok se potpuno ne osuši. Ne perite drvene proizvode u perilici posuđa niti ih stavljajte u hladnjak s hranom u/na njima.

Ako se vaša drvena zdjela čini neravnom na dodir, a zrna drveta se podižu, ne brinite, to je sasvim normalno kod učestalog korištenja. Možete drvo lagano ručno prebrusiti finim brusnim papirom.

Svi su naši proizvodi premazani uljem za zaštitu  Belinka Oil Food Contact koje je bezbojna bio impregnacija za zaštitu i održavanje drvenih površina koje dolaze u dodir s hranom. Impregnacija se upija duboko u drvo i čini površinu vodootpornom. Po želji vam šaljemo i jednu bočicu ulja ako poželite ponovno premazati vaš Pijat, a možete ga i ostaviti da prirodno stari i dobija na šarmu.